lauantai 4. toukokuuta 2013

Manteli-valkosuklaakakku

Nyt on kevään kiireet hetkeksi helpottaneet, joten voin taas keskittyä uusien makunautintojen luomiseen. Ostin eilen uuden reseptikirjan nimeltään Kakkujen kuningattaret- ruokatoimittajien kakkubravuurit vuoden jokaiselle viikolle. Kirjan on koonnut Ruokatoimittajat ry eli 51 ruokajournalistia. Kirja on kaunis, ohjeet ovat selkeitä ja reseptit monipuolisia. Joka kuukaudelle on omat kakkunsa, joissa on käytetty hyväksi vuodenaikaan kuuluvia marjoja ja hedelmiä. 


Aion tästä eteenpäin kokeilla niin montaa kakkua tästä kyseisestä kirjasta, kun vaan mitenkään ajallisesti ja rahallisesti pystyn, gluteenittomana tietenkin. Aloitin yhdestä toukokuulle merkitystä leivonnaisesta, manteli-valkosuklaakakusta. Tämä maukas resepti on Marita Suontaustan laatima ja valmiiksi gluteeniton. 

Itse olen aina karttanut valkosuklaata leivonnassa, koska koen sen liian makeaksi (varsinkin jos mukana ei ole mitään raikasta marjaa tai hedelmää tasapainottamassa makuja). Siksi hieman epäilinkin tämän kakun makua, koska valkosuklaata on suuri määrä kuorrutteen lisäksi myös pohjassa. Nyt on kuitenkin pakko myöntää, että tämä kakku oli AIVAN TODELLA HYVÄÄ! Kakun leikkautuvuus ja suutuntuma yllätti kaikki herkkupöydässä olleet. Kokeilkaa ihmeessä!






Manteli-valkosuklaakakku (gluteeniton)

Pohja
200g valkosuklaata
150g voita
4 munaa
1,5 dl sokeria
100g mantelirouhetta
100g jauhettua mantelia
+ mantelijauhoa vuoan leivitykseen

Kuorrutus
200g valkosuklaata
1 dl kermaa

Koristelu
1 passionhedelmä

Tee näin:
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (24cm). Voitele vuoan reuna ja jauhota mantelijauholla.
2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa miedolla lämmöllä.
3. Laita uuni päälle 150 asteeseen.
4. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti sekaisin.
5. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaasula ja lisää mantelit. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.
6. Paista kakku uunin keskiosassa 35-45 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi. Älä ylikypsennä.
7. Anna kakun jäähtyä vuossa. Irrota vuoka jäähtyneen kakun ympäriltä.
8. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi ja lisää paloiteltu suklaa sekaan.
9. Ota kattila pois hellalta ja sekoittele  saadaksesi tasaisen ganacheseoksen.
10. Anna kuorrutteen jäähtyä kunnolla ja kaada se pohjan päälle. Pistä kakku hetkeksi kylmään, jotta suklaa jähmettyisi.
11. Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin ihanan raikasta passionhedelmää lusikoimalla sen suoraan hedelmästä kakun päälle.

(Kakkujen kuningattaret - Suontausta Marita 2013)


2 kommenttia: