maanantai 24. kesäkuuta 2013

Marthan suklaahippukeksit




Nämä keksit ovat hyvä vierasvara, jonka taikinan voit tehdä hyvissä ajoin pakkaseen ja paistaa uunissa, kun tarjottavaa pitäisi saada nopeasti pöytään. Parasta reseptissä on se, että voit käyttää mielikuvitustasi ja lisätä taikinaan mausteeksi melkein mitä vaan kaapistasi vain sattuu löytymään (hyvän maun rajoissa, tietenkin ;).
Itse laitoin suklaan kaveriksi hasselpähkinärouhetta, kookoshiutaleita sekä limen kuorta. Hyviä tuli!



Marthan suklaahippukeksit

·         4 dl glut. jauhoseosta
·         1/2 tl ruokasoodaa                                

·         150 g huoneenlämpöistä voita
·         1 dl sokeria
·         2 dl fariinisokeria
·         1 tl suolaa
·         2 tl vaniljasokeria
·         2 kananmunaa
·         200g tai oman maun mukaan suklaahippuja, kookoshiutaleita, pähkinöitä tai limen-, appelsiinin- tai sitruunankuorta ym.
·

Ohjeet

1. Sekoita keskenään jauhot ja ruokasooda.
2. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi (n. 6min)
3. Lisää seokseen suola, vanilja ja kananmunat (samalla sekoittaen)
4. Vatkaa tämän jälkeen noin minuutin ajan.
5. Sihtaa jauhot seokseen vähitellen. Lisää lopuksi suklaa ym. täytteet.
6. Rullaa taikina leivinpaperin sisään ja laita puoleksi tunniksi pakastimeen vetäytymään. Näin se on helpompi leikata sopiviksi paloiksi.
7. Leikkaa rullasta sopivat palat kekseiksi ja asettele ne pellille tarpeeksi kauas toisistaan.
8. Paista keksit 175 asteessa noin 10 min ja anna jäähtyä kunnolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti