keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Marthan melkein suklaafondant



Selailin Martha Stewartin ihania suklaareseptejä, joista keräsin kymmenen mielenkiintoisinta ohjetta kokeiltavaksi. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi resepti "individual chocolate cakes", jotka muistuttavat pitkälti suklaafondantia. Itse pidin leivoksia uunissa vähän liian pitkään, jolloin massa ei ollut keskeltä niin valuva kuin fondantissa kuuluisi olla. Hyviä ne olivat siitä huolimatta.

Nämä kakut tuli ohjeen mukaan tehdä erillisiin kippoihin, mutta niiden puuttuessa käytin apuna muffinipeltiä. Leivokset onnistuivat erinomaisesti niinkin, vaikka kippausosio oli vähän hankalampi toteuttaa. Muffinipeltiä käytettäessä taikinaa riitti viiteen leivokseen, kun taas Marthan ohjeessa kippoja täyttyi vain neljä. 

Nämä leivokset olivat helppo ja nopea tehdä vaikkapa illallisille. Niistä saa näyttävän jälkiruuan käyttämällä erilaisia marjoja, kastikkeita tai pursottamalla hieman kermavaahtoa lautaselle leivoksen viereen. Itse käytin sopivan makean kakun kaverina jäisiä mustaherukoita sekä tyrnimarjoja.

Ainekset

100g
Voita
1,5dl

2
2

0,5 dl
2 tl
Suklaata
Kaakaojauhetta 
Kananmunaa
Kananmunan keltuaista
Sokeria
Gluteenitonta jauhoseosta
Tomusokeria

Ohjeet

1.    Lämmitä uuni 230 asteeseen

2.    Voitele neljä pikkuvuokaa ja leivitä kaakaojauheella.

3.    Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.

4.    Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.

5.  Kaada hiljalleen voi-suklaaseos vaahdon sekaan ja lisää jauhot. Sekoita hyvin.

6. Kaada taikina vuokiin ja paista uunissa n. 7- 10 min.

7. Käännä vuoat lautaselle, odota 10 sekuntia, taputa vuoan pohjasta, nosta ja koristele tomusokerilla.

8. Tarjoa välittömästi.

1 kommentti:

  1. Hei! Kiitos vinkistä ja kommentistasi. Taidanpa liittyä mukaan! ü

    Hilpi

    VastaaPoista