Nämä kakut tuli ohjeen mukaan tehdä erillisiin kippoihin, mutta niiden puuttuessa käytin apuna muffinipeltiä. Leivokset onnistuivat erinomaisesti niinkin, vaikka kippausosio oli vähän hankalampi toteuttaa. Muffinipeltiä käytettäessä taikinaa riitti viiteen leivokseen, kun taas Marthan ohjeessa kippoja täyttyi vain neljä.
Nämä leivokset olivat helppo ja nopea tehdä vaikkapa illallisille. Niistä saa näyttävän jälkiruuan käyttämällä erilaisia marjoja, kastikkeita tai pursottamalla hieman kermavaahtoa lautaselle leivoksen viereen. Itse käytin sopivan makean kakun kaverina jäisiä mustaherukoita sekä tyrnimarjoja.
Marthan resepti löytyy täältä: http://www.marthastewart.com/355010/individual-chocolate-cakes?center=0&gallery=275343&slide=259006
Gluteeniton versio:
Ainekset
100g
|
Voita
|
1,5dl
2
2
0,5 dl
2 tl
|
Suklaata
Kaakaojauhetta
Kananmunaa
Kananmunan
keltuaista
Sokeria
Gluteenitonta
jauhoseosta
Tomusokeria
|
Ohjeet
1.
Lämmitä
uuni 230 asteeseen
2.
Voitele
neljä pikkuvuokaa ja leivitä kaakaojauheella.
3.
Sulata
suklaa ja voi vesihauteessa.
4.
Vatkaa
munat, keltuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
5. Kaada hiljalleen voi-suklaaseos vaahdon
sekaan ja lisää jauhot. Sekoita hyvin.
6.
Kaada taikina vuokiin ja paista uunissa n. 7- 10 min.
7.
Käännä vuoat lautaselle, odota 10 sekuntia, taputa vuoan pohjasta, nosta ja koristele
tomusokerilla.
8.
Tarjoa välittömästi.
Hei! Kiitos vinkistä ja kommentistasi. Taidanpa liittyä mukaan! ü
VastaaPoistaHilpi