tiistai 5. helmikuuta 2013

Mustaherukkakakku


Äitini syntymäpäivän kunniaksi tein yhtä meidän perheen suosikkikakkua eli mustaherukkaista hyydykekakkua. Niin kuin aikaisemmin kerroin, olen kirpeiden makujen ystävä, joten siksi tämä kakku onkin niin maistuvaa. Se ei ole liian makeaa vaan todella raikkaan makuista. Reseptin otin Nohannan blogista, joka löytyy oikealta linkkipalkistani. Aikaisemmin tein tätä kakkua niin, että käytin kakun kiilteeseen kuningatarsoseen sijasta mustikkasosetta, mutta nyt äidin kakkuun päätin kokeilla Nohannan ohjeessa olevaa kuningatarta. Pakko sanoa, että mustikkasose näytti paremmalta, mutta oli myös maistuvampaa. Suosittelen siis kokeilemaan sitä!

Ainekset:

Pohja:

150 g gluteenittomia keksejä
75 g sulatettua voita

Täyte:

200 g mustaherukoita soseutettuna
2,5 dl Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
0,5 dl vettä

Kiille:

4 liivatelehteä
1 prk mustikkasosetta (itse käytin Bonaa)
loraus sitruunamehua
1 dl vettä
2 rkl sokeria

Tee näin:

1. Voitele irtopohjavuoka (24 cm) ja pingota pohjaan leivinpaperi.
2. Murskaa keksit joko kaulimella tai tehosekoittimella ja sekoita yhteen sulatetun voin kanssa.
3. Levitä keksimurska vuoan pohjalle tasaisesti.
4. Laita liivatteet pehmentymään kylmään veteen.
5. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, notkista tuorejuusto ja lisää se kerman joukkoon.
6. Lisää täytteeseen ranskankerma, soseutetut mustaherukat ja sokerit. Sekoita hyvin.
7. Kiehauta vesi ja liuota pehmenneet liivatelehdet sekaan. Anna jäähtyä hetki.
8. Kaada liivatteet täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
9. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku päällystettynä (kelmu tai folio) kylmään hyytymään.

Kun kakku on hyytynyt n. 4 h, voit tehdä kiilteen.

1. Laita liivatteet taas pehmenemään kylmään veteen.
2. Sekoita kattilassa sose, sokeri, sitruunamehu ja vesi.
3. Kiehauta seos, liuota siihen liivatteet ja anna jäähtyä hetki ennen kaatamista.
4. Kun kiille on vähän saostunut, kaada se jähmettyneen täytteen päälle.
5. Pistä kakku takaisin kylmään ja anna hyytyä mieluiten yön yli.

Itse koristelin kakun kiireessä Pollockmaisesti sulatetulla valkosuklaalla. Suklaakoristelut toimivatkin sokerikoristeita paremmin tällaisissa liivatekakuissa.

Kokeilkaahan tätä ihanan täyteläistä kakkua!

Alkuperäisen reseptin saat löydät täältä: http://nohanna.blogspot.fi/2009/06/mustaherukkajuustokakku.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti