tiistai 19. helmikuuta 2013

Hilpin mango-kookoskakku



Olemme äitini kanssa hurahtaneet syömään tuoreita (tai niin tuoreita, kun Suomesta voi vain saada) mangoja. Päätinkin yhtenä pimeänä talvi-iltana tehdä omalla reseptilläni kakun, jossa yhdistyvät trooppiset maut, mango ja kookos. Tuoretta mangoa käytin kakun koristeissa, mutta täytteeseen soseutin yhden säilykemangopurkin sisällön. Kookos pääsi kakkuun hiutaleiden sekä kerman muodossa.

Kakku oli ihanan raikasta. Mieleen tuli heti Valion mango-meloni -jäätelö, joka oli lapsuuden suosikkimakuni. Piristäkäähän viimeisiä helmikuun iltojanne tällä kakulla ja suunnitelkaa vaikkapa kesän tulevaa etelänmatkaa.



Pohja
150  g
gluteenittomia digestivekeksejä
1  dl
kookoshiutaleita
75  g
voita
Täyte
7  kpl
liivatelehteä
2  dl
1 prk                     
1 prk
kuohukermaa
säilykemangoja soseena
mangotuorejuustoa
2  dl
kookoskermaa
1  dl
sokeria
3  rkl                      
limetin mehua


Tee näin:

1. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja voitele vuoan reunat.

2. Sulata voi ja murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella.

3. Sekoita keksimuru voisulaan ja lisää kookoshiutaleet. Painele seos vuoan pohjalle.

4. Soseuta säilykemangot ja purista limetin mehu. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.

5. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää siihen notkistettu tuorejuusto.

6. Lisää täytteeseen kookoskerma, mangosose ja sokeri.

7. Kuumenna limetin mehu kuumaksi ja liuota puristetut liivatelehdet nesteeseen.

8. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

9. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään väh. 4 tunniksi.

10. Koristele haluamallasi tavalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti