Olemme äitini kanssa hurahtaneet syömään tuoreita (tai niin tuoreita, kun Suomesta voi vain saada) mangoja. Päätinkin yhtenä pimeänä talvi-iltana tehdä omalla reseptilläni kakun, jossa yhdistyvät trooppiset maut, mango ja kookos. Tuoretta mangoa käytin kakun koristeissa, mutta täytteeseen soseutin yhden säilykemangopurkin sisällön. Kookos pääsi kakkuun hiutaleiden sekä kerman muodossa.
Kakku oli ihanan raikasta. Mieleen tuli heti Valion mango-meloni -jäätelö, joka oli lapsuuden suosikkimakuni. Piristäkäähän viimeisiä helmikuun iltojanne tällä kakulla ja suunnitelkaa vaikkapa kesän tulevaa etelänmatkaa.
Pohja
150
g
|
gluteenittomia
digestivekeksejä
|
1 dl
|
kookoshiutaleita
|
75 g
|
voita
|
Täyte
7
kpl
|
liivatelehteä
|
2 dl
1 prk
1 prk
|
kuohukermaa
säilykemangoja
soseena
mangotuorejuustoa
|
2 dl
|
kookoskermaa
|
1 dl
|
sokeria
|
3
rkl
|
limetin mehua
Tee näin:
1. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm)
pohjalle ja voitele vuoan reunat.
2. Sulata voi ja murskaa keksit kaulimella tai
tehosekoittimella.
3. Sekoita keksimuru voisulaan ja lisää
kookoshiutaleet. Painele seos vuoan pohjalle.
4. Soseuta säilykemangot ja purista limetin mehu.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
5. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää
siihen notkistettu tuorejuusto.
6. Lisää täytteeseen kookoskerma, mangosose ja
sokeri.
7. Kuumenna limetin mehu kuumaksi ja liuota
puristetut liivatelehdet nesteeseen.
8. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen
joukkoon koko ajan sekoittaen.
9. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja nosta
kylmään hyytymään väh. 4 tunniksi.
10. Koristele haluamallasi tavalla.
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti