maanantai 14. tammikuuta 2013

Marthan mustikkacupcakesit






Perjantain juustokakkuepisodin jälkimainingeissa aloin tonkimaan vanhempieni pakastinta mustikoiden toivossa. Osa mustikoistahan meni juustokakun mukana roskiin, mutta onneksi kätköistä löytyi vielä yksi paketti viime kesältä. Pyöräytinkin sitten sunnuntaina pellillisen mustikkamuffinsseja, jotka kuorrutin tuorejuusto-tomusokerimössöllä.

Tein muffinssit yllättäen taas Marthan reseptillä ja lopputulos maistui niin perheelle kuin bändikavereillenikin. Ohjeessa oli ihmeellinen topping-osa, joka koostui sokerista, intiaanisokerista ja kanelista. Marthan reseptissä ainesten määrästä tuli minulle ainakin aivan liian iso satsi, kun en oikein ymmärtänyt alussa koko toppingin funktiota. Sirottelin seosta muffinssien päälle juuri ennen paistamista, mutta liian varovaisesti. Ensimmäisen satsin jälkeen tajusin, että päällyksestä tulee toppingin myötä jännän näköinen kova, ruskea ja epätasainen pinta. Olkoot se myös osa tämän reseptin amerikkalaisuutta, koska en ole suomalaisissa muffinssiresepteissä moista tavannut. Tarkoitus olisi siis päällystää koko muffinssi sokerikaneliseoksella, joten voitte sirotella sitä rohkeammin kuin minä. Vähensin tähän reseptiin kuitenkin toppingin ainesosia.

Lisäsin myös jämäsuklaat taikinaan, mutta muffinssit toimivat paremmin ilman suklaata.
Ainekset:

Topping: muffinssien päälle ennen uuniin menoa

3 rkl sokeria
3 rkl ruokosokeria
0,5 tl kanelia

Muffinssit

4 dl jauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 loraus vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
2 dl ranskankermaa
3 dl mustikoita

Kuorrute

200g tuorejuustoa
70g voita
1,5 dl tomusokeria
sitruunan kuorta

Tee näin:

1. Valmista ensin topping sekoittamalla ainekset yhteen.

2. Laita uuni lämpenemään. Sopiva astemäärä on 175 C. Itse paistoin muffinssit vähän keskiosaa ylempänä.

3. Asettele muffinssivuoat pellille.

4. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi (n. 3 min) ja yhdistä kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja vaniljasokeri jos käytät sitä aromin sijaan) toisessa kulhossa.

5. Lisää kananmunat yksitellen voi-sokeriseokseen. Lisää sekoituksen jälkeen vanilja-aromi, jauhot sihdaten sekä ranskankerma. Sekoita hyvin.

6. Lisää taikinaan vielä mustikat ja jaa muffissivuokiin.

7. Paista muffinsseja uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

8. Vatkaa kuorrutusta varten tuorejuusto ja voi ensin sekaisin, jonka jälkeen lisää tomusokeri. Sekoita hyvin. Lopuksi voit lisätä makusi mukaan sitruunan, appelsiinin tai limen kuorta. Levitä nuolijalla tai pursota pursotinpussilla ja tyllalla kuorrute muffinssien päälle.

Psst. Muistakaa pitää tuorejuustoa ja voita hetki huoneenlämmössä ennen vatkaamista. Näin ne vatkaantuvat paljon helpommin.


Marthan ohjeessa kuorrutus oli erilainen, mutta halusin tehdä itselleni tutummalla tyylillä, eikä meillä olisi edes ollut mustikkahilloa. :)

Hauskaa viikkoa kaikille! Leipokaahan jotain hyvää tämän harmaan arjen iloksi. Itse ajattelin ainakin yllättää ensi viikolla ihanat työkaverini.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti