Olen tehnyt paljon erilaisia hyydykekakkuja, mutta kunnon juustokakkua ei ollut ennen tätä tullut kokeiltua. Amerikkalaiset cheesecaket ovat omaan makuuni hieman liian imeliä, joten siksi olen varmaan hyppinyt niitä koskevien reseptien yli. Nyt kakku näytti kuitenkin televisiossa niin hyvältä ja marjaiselta, että halusin antaa itselleni vielä mahdollisuuden löytää tämä juustokakkujen lumo.
Olen nyt muutaman päivän ollut leipomatta, mutta katsoin kaikkien ruokabloggaajien mielielokuvan, Julie/Julia. Elokuvasta hurmioituneena etsin reseptejä,joita haluaisin kokeilla ja tänään hehkutinkin kaikille opiskelukavereilleni kuinka pääsen illalla tekemään viikonlopuksi juustokakkua! Kaikki alkoikin hyvin, kun bussimatkalla käänsin ruotsinkielistä reseptiä suomeksi ja muokkasin sitä itselleni sopivampaan muotoon eli vähensin valkosuklaan määrää ja lisäsin ohjeeseen mustikoiden kaveriksi vadelmia. Nam!
Alamäki alkoi, kun pääsin lähikauppaamme, josta olikin melkein kaikki tarvittavat aineet loppu. Jouduin ajattelemaan luovasti ja päädyin käyttämään toisena juustona mascarponea sekä korvasin toisen digestivepaketin gluteenittomilla "Dominoilla". Kotona huomasin vielä, että leivinpaperi oli loppu, mutta käänsin juuri pizzan alla käytetyn paperin toisin päin ja jatkoin kakun tekoa "Juliemaisen innon" voimalla.
Kakku oli helppo ja mukava tehdä. Ainut ongelmakohta oli lopussa, kun olin paistanut kakkua puoli tuntia uunissa. Tämän jälkeen kakun päälle kuuluu laittaa folio ja antaa kakun olla vielä toiset puoli tuntia uunin jälkilämmössä. Leila ei kirjallisessa ohjeessaan varoittanut, että kakku on uunista otettaessa TODELLA RASKAS. Otinkin vain yhdellä patakintaalla puolivalmiin kakun uunista ja lopputulos oli tämä:
Luokanopettajan ammatti on nähtävästi lisännyt kärsivällisyyttäni, koska en alkanut itkemään tai saanut sellaista hermoromahdusta, joka olisi ollut oletettavaa väsyneenä perjantai-iltana. Yhden voimasanan jälkeen keräännyimme siskoni ja hänen poikaystävänsä kanssa lattialle lusikat kädessä maistamaan tuotostani. Hyväähän se oli noinkin nautittuna, mutta sokerin tai suklaan määrää voisi vähentää vieläkin reippaammin.
Or is it just me? Kokeilkaa ja kertokaa mielipiteenne!
Omat ainekseni olivat nämä:
Leilan New York-
cheesecake
Ainekset:
300 g digestivekeksejä
150 g voita
1 dl sokeria
1 dl maissijauhoja
2 tsk vaniljasokeria
600 g Philadelphia-juustoa
2.5 dl Vaniljatuorejuustoa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata
1 dl sokeria
1 dl maissijauhoja
2 tsk vaniljasokeria
600 g Philadelphia-juustoa
2.5 dl Vaniljatuorejuustoa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata
limen kuorta
1 dl jäisiä mustikoita
1 dl jäisiä mustikoita
1 dl jäisiä vadelmia
1. Laita
leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat.
2. Laita uuni päälle 175 asteeseen. Sulata voi.
3. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimella tai kaulimella.
Yhdistä murskaan sula voi ja levitä tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.
4. Paista
pohjaa uunissa 10 minuuttia.
5. Sekoita sokeri, maissijauho ja vaniljasokeri kulhossa.
6. Notkista ja yhdistä tuorejuustot sokeriseokseen. Vispaa
seoksesta tasainen.
7. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen.
8. Lisää kananmunat täytteeseen ja sekoita hyvin. Lisää kerma
sekoituksen yhteydessä.
9. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää sula täytteeseen.
Raasta mukaan hiukan limen kuorta.
10. Kaada
täyte paistetun pohjan päälle ja ripottele marjoja päälle.
11. Paista
kakkua uunissa 30 minuutin ajan. Tämän jälkeen käännä uunin lämpötila nollalle,
päällystä kakkuvuoka foliolla ja anna sen olla vielä 30 minuuttia
jälkilämmössä.
12. Anna
juustokakun vetäytyä kylmässä yön yli tai 6-8 tuntia. Näin se on maukkaampaa ja
helpompi leikata.
.
Alkuperäinen
ohje löytyy täältä: http://www.recept.nu/leila-lindholm/efterratter-och-godis/agg-och-mejeri/new-york-cheesecake--leilas-recept/
Ehkä jonain päivänä
yritän tätä kakkua uudestaan, mutta seuraavaksi ajattelin jotain vähän
kevyempää. Amerikkalaisille selkeästi maistuu hieman raskaampi ravinto. Tässä vielä Frendien pätkä, joka tuli
väistämättä mieleeni tästä illasta. Parempaa juustokakkuonnea teille!
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaVoi Hilpi! :'D I feel you...
PoistaJos sitä vaikka viikonloppuna yrittäis uudestaan. Nyt on käyty jo pari kertaa puntillakin. ;)
VastaaPoista