perjantai 11. tammikuuta 2013

Leilan New York-cheesecake



Amerikkateema jatkuu nyt juustokakun merkeissä. Olen hurahtanut Leila leipoo-sarjaan, jossa sattumalta tehtiin juuri amerikkalaisia leivonnaisia. Ohjelmassa Leila opetti meitä katsojia tekemään "maailman parhainta juustokakkua", joten  minun oli ihan pakko kokeilla kuinka maistuvaa se oikeasti onkaan.

Olen tehnyt paljon erilaisia hyydykekakkuja, mutta kunnon juustokakkua ei ollut ennen tätä tullut kokeiltua. Amerikkalaiset cheesecaket ovat omaan makuuni hieman liian imeliä, joten siksi olen varmaan hyppinyt niitä koskevien reseptien yli. Nyt kakku näytti kuitenkin televisiossa niin hyvältä ja marjaiselta, että halusin antaa itselleni  vielä mahdollisuuden löytää tämä juustokakkujen lumo.

Olen nyt muutaman päivän ollut leipomatta, mutta katsoin kaikkien ruokabloggaajien mielielokuvan, Julie/Julia. Elokuvasta hurmioituneena etsin reseptejä,joita haluaisin kokeilla ja tänään hehkutinkin kaikille opiskelukavereilleni kuinka pääsen illalla tekemään viikonlopuksi juustokakkua! Kaikki alkoikin hyvin, kun bussimatkalla käänsin ruotsinkielistä reseptiä suomeksi ja muokkasin sitä itselleni sopivampaan muotoon eli vähensin valkosuklaan määrää ja lisäsin ohjeeseen mustikoiden kaveriksi vadelmia. Nam! 

Alamäki alkoi, kun pääsin lähikauppaamme, josta olikin melkein kaikki tarvittavat aineet loppu. Jouduin ajattelemaan luovasti ja päädyin käyttämään toisena juustona mascarponea sekä korvasin toisen digestivepaketin gluteenittomilla "Dominoilla". Kotona huomasin vielä, että leivinpaperi oli loppu, mutta käänsin juuri pizzan alla käytetyn paperin toisin päin ja jatkoin kakun tekoa "Juliemaisen innon" voimalla.

Kakku oli helppo ja mukava tehdä. Ainut ongelmakohta oli lopussa, kun olin paistanut kakkua puoli tuntia uunissa. Tämän jälkeen kakun päälle kuuluu laittaa folio ja antaa kakun olla vielä toiset puoli tuntia uunin jälkilämmössä. Leila ei kirjallisessa ohjeessaan varoittanut, että kakku on uunista otettaessa TODELLA RASKAS. Otinkin vain yhdellä patakintaalla puolivalmiin kakun uunista ja lopputulos oli tämä:


Luokanopettajan ammatti on nähtävästi lisännyt kärsivällisyyttäni, koska en alkanut itkemään tai saanut sellaista hermoromahdusta, joka olisi ollut oletettavaa väsyneenä perjantai-iltana. Yhden voimasanan jälkeen keräännyimme siskoni ja hänen poikaystävänsä kanssa lattialle lusikat kädessä maistamaan tuotostani. Hyväähän se oli noinkin nautittuna, mutta sokerin tai suklaan määrää voisi vähentää vieläkin reippaammin. 
Or is it just me? Kokeilkaa ja kertokaa mielipiteenne!

Omat ainekseni olivat nämä:



Leilan New York- cheesecake

Ainekset:
300 g digestivekeksejä
150 g voita
1 dl sokeria
1 dl maissijauhoja
2 tsk vaniljasokeria
600 g Philadelphia-juustoa
2.5 dl Vaniljatuorejuustoa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata 
limen kuorta
1 dl jäisiä mustikoita
1 dl jäisiä vadelmia

1.       Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat.
2.      Laita uuni päälle 175 asteeseen. Sulata voi.
3.      Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimella tai kaulimella. Yhdistä murskaan sula voi ja levitä tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.
4.      Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
5.      Sekoita sokeri, maissijauho ja vaniljasokeri kulhossa.
6.      Notkista ja yhdistä tuorejuustot sokeriseokseen. Vispaa seoksesta tasainen.
7.      Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen.
8.     Lisää kananmunat täytteeseen ja sekoita hyvin. Lisää kerma sekoituksen yhteydessä.
9.      Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää sula täytteeseen. Raasta mukaan hiukan limen kuorta.
10.  Kaada täyte paistetun pohjan päälle ja ripottele marjoja päälle.
11.   Paista kakkua uunissa 30 minuutin ajan. Tämän jälkeen käännä uunin lämpötila nollalle, päällystä kakkuvuoka foliolla ja anna sen olla vielä 30 minuuttia jälkilämmössä.
12.  Anna juustokakun vetäytyä kylmässä yön yli tai 6-8 tuntia. Näin se on maukkaampaa ja helpompi leikata.
.

Ehkä jonain päivänä yritän tätä kakkua uudestaan, mutta seuraavaksi ajattelin jotain vähän kevyempää. Amerikkalaisille selkeästi maistuu hieman raskaampi ravinto. Tässä vielä Frendien pätkä, joka tuli väistämättä mieleeni tästä illasta. Parempaa juustokakkuonnea teille!


3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Jos sitä vaikka viikonloppuna yrittäis uudestaan. Nyt on käyty jo pari kertaa puntillakin. ;)

    VastaaPoista