maanantai 7. tammikuuta 2013

Marthan Key Lime Pie



Suurena amerikkalaisen teeveehömpän kuluttajana minun oli pakko päästä maistamaan "sitä kuuluisaa" key lime pieta. Piirakka on saanut nimensä Floridassa kasvavista key limesta, joita tuskin saa mistään näin pohjoisesta. Lentolippu Floridaan ei valitettavasti sopinut lompakolleni, joten päätin käyttää tähän lähikaupasta löytyneitä tavallisia limettejä. Piiraasta tulikin todella raikas makuelämys, jota kerma ja kondensoitu maito mukavasti pehmensivät. Pidän siitä jos ruuassa tai leivonnaisissa on paljon kirpeyttä ja sitähän tästä piirakasta löytyi.

Ohjeen piirakan tekemiseen antoi suursuosikkini Martha Stewart, joka oli koonnut sivuilleen monia eri variaatioita kyseisestä tortusta. Itse valitsin kuitenkin sen perusohjeen, jossa oli mukana vielä oikein selkeä video-ohje. Ohjeen piirakkaan löydät täältä: http://www.marthastewart.com/862716/key-lime-pie

Vertasin Marthan versiota Kodin kuvalehden sivuilta löytyneeseen key lime pie-reseptiin.  (http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/key_lime_pie_) Oma tekeleeni olikin jotain näiden kahden reseptin väliltä, mutta tietenkin gluteeniton. Gluteenittomuus olikin tämän piiraan kohdalla helppo homma, kun vaihdoin vain keksit gluteenittomiin  digestivekekseihin (Glutano, 150g). Piirakan päälle pursotin 2,5dl Flora vispiä. Koristelut tein limeviipaleilla ja raastetulla limen kuorella.

Suosittelen kaikille sitrushedelmien ystäville! Tämä piiras oli äärettömän helppo valmistaa ja siitä saa pienellä vaivalla näyttävän tulokkaan jälkiruokapöytään.


Tähän jämäpalaan lisäsin vielä Pandan tummalla suklaalla tehdyt koristekokeilut.

2 kommenttia:

  1. Nyt uunissa kohoaa (tai siis toivottavasti kohoaa) Marthan doublechocolate poundcake. Gilmore girl-style.

    VastaaPoista